Wednesday, March 30, 2016

Polje lala, Holandija


U oblasti Lisa u Holandiji, prostiru se šarena polja lala u jarkim nijansama plave, crvene, ružičaste i žute boje. 
Na ovim poljima uzgaja se više od tri milijarde lala čija sezona cvetanja počinje u martu i traje sve do avgusta i tokom nje organizuju se razne manifestacije i festivali posvećeni nacionalnom simbolu Holandije.

Desetine hiljada turista posetila su ova polja kako bi uživala u svoj njihovoj raznobojnosti. Ovi prizori predivnih boja su kratkoročna pojava.  


                                                                           

Na prvi pogled deluje kao da je kakvo dzinovsko dete iskoristilo kutijo vostanih bojica da nacrta ovaj velicanstveni pejzaz. Zive pruge ljubicaste, zute, crvene, roze, narandzaste i zelene boje cine glavni detalj ovog umesnog crteza, Medjutim, daleko smo od decije bojanke, nalazimo se na severu Holandije u sred sezone cvetanja lala. Sa vise od 10.000 hektara pokrivenih ovim osetljivim cvetovima, Holandski pejzaz u maju pruza vrtoglav kaleidoskop boja. Cvetovi su zasadjeni krajem oktobra i pocetkom novembra, a sada su spremni za distribuciju u cvecare i supermarkete. Vise od tri milijarde pojedinacnih svetova se uzgaji svake godine, od sega se dve trecine izveze, uglavnom za Ameriku i Nemacku.



 Najveca polja lala se nalaze u parku Keukenhof, koji predstavlja uzbudljivu turisticku destinaciju od 1949. godine. Deo parka je 2005 redizajniran, te je danas prepun ideja i novih trndova koje mozete primeniti i u svojoj basti. Poseta Keukenhofu je iskustvo koje nikada necete zaboraviti.

No comments:

Post a Comment